Què necessitem per fer sobrassada i botifarró?

L’emblemàtica tradició de les matances no hi pot faltar cada any. Amb el fred arriba l’època de matances, i si us pregunteu on podeu trobar els productes de millor qualitat per fer-les, tenim la resposta: a Comercial Mut Llabrés . Disposem de tots els ingredients, la maquinària i els utensilis necessaris per fer-ho. A l’article d’avui us expliquem com fer sobrassada i botifarra.

Sobrassada llabres mut

Ingredients per fer sobrassada (quantitat per a 10 quilos de massa):

– 400-450 grams de pebre vermell

– 40 grams de pebre negre

– 30 grams de pebre vermell picant

200-250 grams de sal

– 20-40 grams d’antirranci

Aquestes espècies s’han d’afegir a la carn un cop triturada i s’han de pastar. La carn del porc necessària per elaborar sobrassada és la carn magra i la cansalada.

article tipus de sobrassada

Els tipus de sobrassada que es poden elaborar vénen determinats pel tipus d’intestí que es fa servir per embotir-les:

Llonganissa: s’elabora amb els budells de l’intestí prim i fa entre 50 i 60 centímetres.

Sobrassada prima o semiarrissada: elaborada amb budells més amples. Fa entre 3 i 4 centímetres de diàmetre i entre 25 i 30 centímetres de llargada.

Sobrassada arrissada: elaborada amb la panxa de l’intestí gruixut.

-Bufeta : s’elabora amb la bufeta del porc. Pot arribar a pesar 8 quilos.

-Bisbe: s’elabora amb l’estómac del porc.

-Culana i semi-culana : elaborada amb la tripa cular (del recte) del porc. Fa entre 30 i 50 centímetres.

Poltrú: elaborada amb la panxa seca de l’intestí cec.

*Ullada (de bou): per fer xoriço i salsitxa.

productes de matances

Ingredients per fer botifarra (quantitats per a 10 quilos de massa):

– 50 grams de pebre de Jamaica mòlta

– 250 grams de sal

– 200 grams de pebre negre mòlt

– 40 grams de pebre vermell picant

– Fonoll en gra (al gust)

– Pinyons (al gust)

Aquestes espècies shan dafegir a la carn una vegada triturada. La carn de porc necessària per fer botifarres és tota la carn sagnant, pulmó (bullit o cru), escorces (bullides) i sang. Per embotir el botifarró s’usen els budells prims del porc (nervi prim).

Si us ha quedat algun dubte de com fer sobrassada o botifarra, a Comercial Mut Llabrés també trobaràs picadores, embotides, agulles per cosir camallot i altres instruments necessaris per fer matances.

regal de mascaretes matances

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *